Fostul şef CNAS, condamnat pentru o şpagă de 6 milioane de euro, rupe TĂCEREA: Este o tortură psihică! N-au vrut să ştie cine a luat două milioane de euro

Lucian Duță

Lucian Duță nu mai are încredere în justiția din România. Duță a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare pentru o mită de 6,3 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Fostul șef al CNAS Lucian Duță a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită cu repetiție

„Nu am încredere în justiția din România. Am crezut că suferința supremă e în spitale. Condamnarea mea se bazează exclusiv pe denunțuri. Unul din denunțători a luat 2 milioane de euro”, a spus fostul șef al Casei Naționale de Pensii, la Realitatea Plus, într-un interviu acordat în luna mai, înainte de pronunțarea instanței.

Socol şi Enache, puşi sub acuzare

„Eu am fost judecat de o judecătoare adusă pentu prima dată în București, de vreo 50 de ani, și judecase până la dosarul meu numai furturi de găini. Nu glumesc. Am crezut că fiind din cauza vârstei, că poate o avea curaj, s-a făcut că nu vede nimic, în naivitatea mea mi-am pus această speranță. Nu a avut nicio secundă aplecarea să se uite în acte. La apel am făcut denunțul. M-am dus la procuratură și le-am spus: vă rog să cercetați unde sunt cele două milioane de euro. Procurorii au fost circumspecți, m-au chemat la audieri. Au fost chemați și ei, nu au vrut să vină, la un moment dat au fost aduși cu mandat.

I-a pus sub acuzare, stabilise o premieră în justiție. Pentru prima dată niște procurori au avut curaj să invalideze toată acuzarea. Aveam dovada. A început urmărirea penală împotriva lor și se dorea conivența a procurorului de caz cu cei doi: Enache și Socol. Doamna judecător a început urmărirea penală a lui Socol și Enache. S-a încheiat procesul, eu am vrut să fac o completare, acuzam că dosarul … apoi s-a anulat începerea urmăririi penale”, a spus Lucian Duță pentru sursa citată.

Lucian Duță a mai spus că „instanța e un fel de sală de tortură psihică” și că „unii au senzația de putere absolută”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here