Fostul șef al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, a contestat sechestrul pus pe averea sa în dosarul Tel Drum

trădătorii neamului Liviu Dragnea candidează la președinție 10% din cele 200 ședințe de plen noul complet de judecată sondaj IMAS amnistie şi graţiere Trei parlamentari au demisionat din PSD ziua de naștere a lui Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, a depus, prin avocații săi, la Înalta Curte de Casație și Justiție o contestație împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în dosarul Tel Drum.

Contestația a fost înregistrată vineri și urmează ca instanța să stabilească un termen de judecată.

Marți, procurorii anticorupție au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea și de ceilalți suspecți din dosarul Tel Drum.

Potrivit DNA, măsurile au fost dispuse pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei. În cazul lui Liviu Dragnea, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, a fost instituit sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 de lei „asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de BANI din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”, preciza DNA.

Procurorii anticorupție au pus sechestru asigurător pe un teren — situat în municipiul Turnu Măgurele (județul Teleorman), cu suprafață de 2.913 mp și construcție aferentă acestuia; un apartament — situat în Turnu Măgurele cu suprafața de 80 mp, două autoturisme — Skoda Superb și BMW X5 și conturi deținute de Liviu Dragnea, potrivit unui răspuns transmis de DNA.

Conform aceleiași surse, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 și 2016, asupra sumelor de BANI existente sau care urmează a fi virate de terți, cu orice titlu, în patru conturi bancare deținute de Liviu Dragnea, precum și asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terțe persoane. În ultima categorie intră, potrivit DNA, inclusiv sumele de 80.710 euro și 460.110 lei datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum și suma de 10.500 de lei datorată de „organizația județeană Teleorman a unui partid”.

De asemenea, s-a instituit sechestru și asupra acțiunilor și părților sociale deținute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate.

Vizați de aceleași măsuri asigurătorii sunt și Florea Neda — reprezentant al SC Tel Drum SA, Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Marin Predescu — funcționari în cadrul CJ Teleorman la data faptelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here