Alexandru Dunca, avizat favorabil pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului, a declarat miercuri în cadrul audierilor în fața Comisiilor reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Camerei Deputaților și Senatului, că nu este implicat în niciun proces referitor la cazul Colectiv.
El a lansat un atac indirect la fostul premier Victor Ponta, precizând că la momentul respectiv a fost demis politic din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.
În cadrul audierilor, deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu, fost consilier general, i-a cerut lui Alexandru Dunca să facă precizări referitor la faptul că a fost primul demnitar demis de Guvernul Ponta în urma scandalului Colectiv și l-a întrebat în ce măsură consideră că poartă o vină în dezastrul din 30 octombrie 2015. „Îmi aduc aminte că atunci toată presa și tot internetul mi-au dat dreptate, că nu aveam nicio vină. Nu este un subiect despre care îmi face plăcere să vorbesc. Atunci am fost numit politic și am fost demis politic. A fost o reclamație de diferență de preț la o băutură alcoolică. Ne-am dus acolo, la ora și la data controlului și am lăsat o invitație, pentru că aceasta este procedura. Competența Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului este aceea de a verifica serviciile și calitatea serviciilor. Nu am găsit nicio persoană, niciun director sau administrator la acel club, iar a doua zi trebuia să se prezinte cu documentele necesare pentru a răspunde reclamației venite din partea respectivului consumator. Proprietarii, directorul sau administratorul nu au venit la ANPC și ulterior noi trebuia să ne ducem din nou să mai lăsăm o invitație. Nu am dat și nu dau vina pe nimeni. Nu am fost chemat în niciun proces și nu fac parte din niciun proces referitor la cazul Colectiv. Competența Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului este una limitată la calitatea serviciilor”, a spus Dunca.
Alexandru Dunca, propus pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Camerei Deputaților și Senatului. Decizia a fost luată cu 22 voturi ”pentru” și 12 ”împotrivă”.
Cetățeanul TV