Fostul primar Victor Ciorbea, condoleanțe după moartea lui Zoe Petre: Am primit cu tristețe vestea

doctorul impostor Matteo Politi potabilitatea apei Victor Ciorbea le ia apărarea deținuților Ciorbea și-a delegat atribuțiile

Fostul primar general Victor Ciorbea, acum Avocat al Poporului, a transmis vineri un mesaj de condoleanțe familiei fostului consilier prezidențial Zoe Petre.

„Am primit cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a profesorului, istoricului, omului politic și publicistului Zoe Petre. Personalitate influentă, Zoe Petre afirma că: <Vocația adevărată nu poate fi înăbușită. În orice mediu, oricât de neprielnic, vocația răzbate dacă realmente o ai>. Ca istoric, a căutat să restabilească adevărul despre actul din 1944, explicând că, dacă nu capitulam, ‘Armata sovietică intra în București ca armată de ocupație. Schimbarea făcută de Rege la 23 August a evitat un dezastru. …gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă România devenea teatru de război? Toată România?’ „, precizează Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului transmite familiei și tuturor celor care au cunoscut-o și au prețuit-o pe Zoe Petre sincere condoleanțe.

Zoe Petre, fost consilier prezidențial, a încetat din viață vineri dimineață. Zoe Petre era internată de mai multă vreme la Spitalul Elias. La 1 decembrie 1996, Zoe Petre a fost numită în funcția de consilier prezidențial pe probleme de politică internă și externă al președintelui Emil Constantinescu și coordonator al Departamentului de Politici Publice al Președinției României. A îndeplinit această funcție până la data de 21 decembrie 2000.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here