Fostul primar Gheorghe Ştefan nu răsuflă uşurat. Laura Codruţa Kovesi a făcut apel în Dosarul Microsoft

acţiuni disciplinare împotriva Laurei Codruţa Kovesi, numirea lui Kovesi la Parchetul European, Kovesi a câştigat la Bruxelles Radu Mazăre

Dosarul Microsof

Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan nu poate răsufla uşurat că a scăpat doar cu trei ani de închisoare. Direcția Națională Anticorupție a făcut apel în Dosarul Microsoft, a anunțat vineri procurorul-șef Laura Codruța Kovesi.

„În cursul zilei de azi am înregistrat la ÎCCJ cererea de apel, urmează să motivăm în zilele următoare, după ce o să analizăm și motivarea instanței de judecată”, a declarat Kovesi.

Ea a spus că nu comentează soluția instanței. „Nu pot să comentez soluția instanței. Ce avem de comentat o să comentăm în scris atunci când vom depune motivarea pentru cererea de apel”, a răspuns șefa DNA, întrebată dacă i se par mici condamnările în Dosarul Microsoft.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dat joi sentința în dosarul Microsoft: omul de afaceri Nicolae Dumitru — un an și şase luni de închisoare cu suspendare; fostul ministru Gabriel Sandu — doi ani cu executare; omul de afaceri Dorin Cocoș — doi ani cu executare; * fostul primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan — trei ani cu executare.

În cazul omului de afaceri Nicolae Dumitru, instanța a dispus un termen de supraveghere de trei ani, acesta fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 90 de zile în cadrul Administrației Domeniului Public sSctor 2.

În plus, judecătorii au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae; 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu; 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș; 3.996.360 euro de la Ștefan Gheorghe.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here