Fostul primar din Miercurea Ciuc Raduly Robert va fi judecat în libertate

Tribunalul Harghita a stabilit joi ca fostul primar al municipiului Miercurea Ciuc Raduly Robert-Kalman să fie judecat în stare de libertate în procesul în care este acuzat de abuz în serviciu. În același dosar, viceprimarul suspendat Szoke Domokos a fost pus sub control judiciar, informează Mediafax.

Robert RadulyÎn cazul lui Raduly Robert (foto), judecătorul a revocat arestul la domiciliu și a respins cererea procurorului de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu aceea a controlului judiciar.

Pentru Szoke Domokos, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu controlul judiciar pe o durată de 60 de zile începând cu data rămânerii definitive a hotărârii, soluția fiind contestată de avocații viceprimarului suspendat, la Curtea de Apel Târgu Mureș. Totodată, lui Szoke Domokos i s-a interzis să își exercite funcția.

Procurorii DNA au dispus, miercuri, trimiterea în judecată a lui Raduly Robert-Kalman, primar al municipiului Miercurea Ciuc, la data faptelor, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese şi a lui Szoke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, la data faptelor, pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here