joi, decembrie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăFostul parlamentar Nati Meir, extrădat în România: Are de executat 11 ani...

Fostul parlamentar Nati Meir, extrădat în România: Are de executat 11 ani de închisoare

-

Instanța elenă a admis definitiv predarea lui Nati Meir, solicitânsdu-se întreprinderea demersurilor necesare în vederea preluării sale, până la data de 27 decembrie 2024.

CITEŞTE ŞI: Lovitură pentru România: Malta a respins definitiv extrădarea lui Paul al României

Ministerul Justiției anunță că, pe 18 decembrie 2024, a fost primită informarea privind admiterea predării cetățeanului Nati Meir, condamnat în România la 11 ani de închisoare cu executare și localizat recent, pe teritoriul Greciei.

Nati Meir a fugit din România în 2016, pentru a scăpa de o sentință de 11 ani de închisoare pentru fraudă

Precizăm faptul că Nati Meir a fost dat în urmărire internațională, fiind emis pe numele acestuia un mandat european de arestare la data de 29 ianuarie 2019.

Acesta a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 11 ani de închisoare pentru săvârșirea a 7 infracțiuni de înșelăciune, trafic de influență și luare de mită.

Mandat de executare

Împotriva sa a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Brașov, în anul 2017, în temeiul sentinței penale nr. 1815/07.10.2016, pronunțată de Judecătoria Braşov, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 180/9.03.2017 a Curții de Apel Brașov.

„Prin sentința sus-menționată, s-a reținut că faptele se află în concurs cu cele pentru care a fost condamnat în 2010 de către Tribunalul București (sentința penală nr. 146/2010, definitivă prin decizia penală nr. 173/2014 a ÎCCJ), în 2012 de Tribunalul Galați (sentința penală nr. 117/2012, definitivă prin decizia penală nr. 717/2014 a ÎCCJ), în 2013 de Judecătoria Sectorului 1 București (sentința penală nr. 773/2013, definitivă prin decizia penală nr. 754/2014 a CAB).

În urma localizării persoanei condamnate în Grecia (Rhodos), la data de 4 noiembrie 2024, autoritățile române au transmis către autoritățile elene mandatul european de arestare și hotărârile judecătorești pronunțate în cauză. De asemenea, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a furnizat informații privind condițiile de detenție de care ar beneficia în cazul predării sale în România. Instanța competentă din Grecia a fost Curtea Dodecaneză de Apel”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Justiției.

Fostul deputat Nati Meir, cetățean israelian, aflat în detenție preventivă în Grecia, a afirmat în instanță că a fost agent al Serviciului secret israelian Mossad, pentru a evita extrădarea în România, afirmă surse israeliene.

Reamintim că Nati Meir a fost arestat în Rhodos (Grecia) în virtutea unui mandat Interpol emis de autoritățile din România. Nati Meir este dat în urmărire după ce a fugit din România în 2016 pentru a scăpa de o sentință de 11 ani de închisoare pentru fraudă. România a cerut formal Greciei extrădarea sa.

Nir Yaslovitzh, avocatul lui Nati Meir, contestă cererea de extrădare a României la o instanță din Rhodos. Avocatul denunță o „vânătoare de vrăjitoare”, argumentând că Meir a executat cinci ani de închisoare. Nir Yaslovitzh afirmă, conform site-ului Ynetnews.com, că autoritățile române au permis plecarea lui Nati Meir din țară și continuă să îl persecute fără temei legal.

„Am fost agent al Mossadului trimis în România, unde am trăit 20 de ani, din 1996 până în 2016. Am fost ales în Parlamentul României în 2004, dar imediat ce au devenit aparente relațiile mele cu Mossadul, a început o campanie pentru a mă discredita cu acuzații penale false, oprindu-mi practic cariera politică”, a afirmat Nati Meir, potrivit site-ului Ynetnews.com și cotidianului The Jerusalem Post, în declarația adresată instanței judiciare din Grecia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Vești proaste pentru pensionari: recalcularea pensiilor greşite va mai dura cel puţin un an!

0
Vești proaste pentru pensionari: recalcularea pensiilor, un proces vital pentru aplicarea noii legi, se va prelungi cel puțin încă un an. CITEŞTE ŞI: CCR: Supra-impozitarea pensiilor magistraților e neconstituțională Sindicaliștii atrag atenția asupra volumului de muncă excesiv și subdimensionării personalului,...