UPDATE Fostul consilier prezidenţial Gabriel Berca a fost arestat pentru trafic de influenţă. Demnitarul ar fi cerut 180.000 de euro

Berca a fost chemat pentru audieri în dosarul în care este cercetat și fostul deputat Mihai Banu. El ar fi cerut 180.000 de euro ca să își folosească influența pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării de fonduri preferențiale.

berca

UPDATE Gabriel Berca, fost consilier prezidenţial şi fost ministru al Internelor, a fost reţinut joi, de DNA Bacău, care îl acuză de trafic de influenţă din 2010-2012, după ce ar fi primit 180.000 de euro de la un om de afaceri, pentru a interveni la membri ai Guvernului să atribuie bani unei primării.

Potrivit anchetatorilor, Gabriel Berca, prin intermediul lui Mihai Banu (în acea perioadă deputat), a pretins și primit, atât pentru sine, cât și pentru partidul din care făcea parte, în mai multe tranșe, peste 180.000 euro. Potrivit unor surse judiciare, el ar fi cerut bani pentru ca în calitate de senator și președinte al organizației județene Bacău a Partidului Democrat Liberal să-și folosească influența personală pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării unei sume de bani Primăriei Ardeoani necesare achitării lucrărilor de construcție în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei executate în beneficiul comunei de către o firmă.

Bani pentru partid

Fostul deputat PNL de Bacău Mihai Banu a fost reţinut, la începutul lunii iulie, de DNA pentru trafic de influenţă după ce ar fi pretins şi primit, în perioada când era parlamentar, 270.000 de euro pentru a interveni pe lângă un alt demnitar din guvern în scopul alocării unei sume de bani către o primărie.

„Din cei 270.000 euro, la solicitarea lui Mihai Banu şi cu complicitatea fiului său, Lucian Banu, suma de 150.000 lei a fost remisă acestuia, de către omul de afaceri, sub pretextul achiziţionării unui teren de la o persoană indicată de acelaşi inculpat. Astfel, pe 11 august 2010, între persoana respectivă, în calitate de promitent-vânzător, şi firma omului de afaceri, în calitate de promitent-cumpărător, s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un teren arabil în suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, situat în extravilanul unei comune, preţul vânzării fiind stabilit la 150.000 lei. Această sumă de bani a fost virată de firma omului de afaceri în trei tranşe, în perioada 12 august 2010 – 22 iulie 2011, în conturile indicate de Mihai şi Lucian Banu”, se arată într-un comunicat al DNA.

Gabriel Berca a demisionat în urmă cu două săptămâni din PMP și s-a înscris în UNPR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here