luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăFostul ministru Darius Vâlcov, trimis în judecată pentru corupție

Fostul ministru Darius Vâlcov, trimis în judecată pentru corupție

-

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, pentru trafic de influență, spălare de bani, și operațiuni financiare incompatibile cu funcția. Dacă va fi găsit vinovat, Vâlcov riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Darius ValcovAflat în arestul Capitalei, Darius Vâlcov (foto) a aflat că procurorii DNA au finalizat dosarul în care este cercetat pentru corupție. Fostul ministru al Finanțelor va fi judecat la Curtea Supremă pentru fapte de corupție.

În acelaşi dosar, procurorii l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Minel Florin Prina, fost primar al Slatinei, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani.

Omul de afaceri Lucian Şuşală (fost șofer al lui Darius Vâlcov), aflat tot în arest la domiciliu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, complicitate la spălare de bani şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Cristian Tomescu au fost trimişi în judecată, cu măsura controlului judiciar, aceştia fiind acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii cer magistraţilor de la instanţa supremă care vor judeca dosarul să menţină măsurile preventive şi asigurătorii luate în timpul urmăririi penale în cazul lui Prina, Şuşală, Timofte şi Tomescu.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Vâlcov, la acea dată primar al municipiului Slatina, și i-a propus să-l ajute să câștige mai multe licitații organizate de SC Compania de Apă Olt SA, firmă controlată de Consiliul Local Slatina. La acea vreme, Guvernul aprobase proiectul “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt”, al cărui beneficiar final este Compania de Apă Olt SA. În schimbul ajutorului, Berna i-a promis lui Vâlcov 20% din valoarea contractelor.

Tehnologica Radion a câștigat contractele după ce membrii comisiei de licitație, la îndemnul lui Darius Vâlcov, în mod abuziv, au eliminat din caietul de sarcini mai multe condiţii de eligibilitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...