Fostul director nabab de la CFR Alexandru Noapteș a demisionat de la spațiile verzi din Sectorul 1

După ce fusese instalat, în urmă cu o săptămână, în funcția de director adjunct al ADP Sector 1, fostul director nabab de la CFR Călători Alexandru Noapteș și-a dat demisia.

Primarul Dan Tudorache susţine că a aflat din presă despre instalarea lui Alexandru Noapteş în conducerea departamentului. Numirea ar fi fost făcută de noul director general, fără ca edilul să fie consultat. Dan Tudorache spune că a cerut remedierea situaţiei, din cauza imaginii controversate a fostului şef al CFR, informează Digi24.

Fostul director al CFR Călători Alexandru Noapteş, căruia în decembrie 2014 instanţa supremă i-a confiscat 1,4 milioane de euro, bani pe care nu i-a putut justifica, fusese „reșapat” de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. Acesta îl numise recent pe Alexandru Noapteș director adjunct peste spaţiile verzi din Sectorul 1 al Capitalei. Din această postură, fostul şef al CFR Călători urma să gestioneze un buget anual de peste 80 milioane de euro.

Pe site-ul Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 1, Alexandru Noapteş este trecut ca director-adjunct, iar director general este Marian Marinescu, proaspăt numit şi el. Noul şef al ADP Sector 1 a declarat pentru Digi24 că va modifica organigrama instituţiei, astfel încât Alexandru Noapteş să aibă în subordine toate direcţiile importante. „El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spaţii verzi, compartimentul auto, parcările, semnalizările rutiere şi să vedem ce-i mai dau să facă”, a declarat Marian Marinescu.

Noapteş a intrat în vizorul opiniei publice în 2009, când un ziar central a publicat facturi din care reieşea că fostul şef al CFR Călători a cheltuit 72.500 de dolari în doar trei zile, în magazine de lux din New York. Inspectorii ANI s-au autosesizat şi au descoperit că Alexandru Noapteş avea în conturi 1,4 milioane de euro pe care nu i-a putut justifica.

Instanţa Supremă a decis pe 12 decembrie 2014 confiscarea sumei. Alexandru Noapteş este cuscrul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc. Fiica fostului şef al CFR Călători, Irina Noapteş, s-a căsătorit în septembrie 2014 cu Andrei Hrebenciuc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here