Fostul director nabab al CFR Călători Alexandru Noapteș, „reșapat” de primarul Dan Tudorache la spații verzi

Fostul director al CFR Călători Alexandru Noapteş, căruia în decembrie 2014 instanţa supremă i-a confiscat 1,4 milioane de euro, bani pe care nu i-a putut justifica, a fost „reșapat” de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Acesta l-a numit recent pe Alexandru Noapteș director adjunct peste spaţiile verzi din Sectorul 1 al Capitalei, informează Digi24. Di această postură, fostul şef al CFR Călători va gestiona un buget anual de peste 80 milioane de euro.

Pe site-ul Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 1, Alexandru Noapteş este trecut ca director-adjunct, iar director general este Marian Marinescu, proaspăt numit şi el. Noul şef al ADP Sector 1 a declarat pentru Digi24 că va modifica organigrama instituţiei, astfel încât Alexandru Noapteş să aibă în subordine toate direcţiile importante. „El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spaţii verzi, compartimentul auto, parcările, semnalizările rutiere şi să vedem ce-i mai dau să facă”, a declarat Marian Marinescu.

Directorul general al ADP Sector 1 va avea în subordine doar două direcţii. „Strict juridic o să fie strict la mine contabilitatea, resursele umane clar o să fie la mine, achiziţiile publice… ori la mine, ori la el, vedem cum că şi ăsta e un serviciu destul de greu, biroul de inspecţie probabil o să fie la el, îl dau la el”, a declarat Marian Marinescu.

Alexandru Noapteş a intrat în vizorul opiniei publice în 2009, când un ziar central a publicat facturi din care reieşea că fostul şef al CFR Călători a cheltuit 72.500 de dolari în doar trei zile, în magazine de lux din New York. Inspectorii ANI s-au autosesizat şi au descoperit că Alexandru Noapteş avea în conturi 1,4 milioane de euro pe care nu i-a putut justifica.

Instanţa Supremă a decis pe 12 decembrie 2014 confiscarea sumei. Alexandru Noapteş este cuscrul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc. Fiica fostului şef al CFR Călători, Irina Noapteş, s-a căsătorit în septembrie 2014 cu Andrei Hrebenciuc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here