Foștii primari Marian Vanghelie și Daniel Tudorache, vizați de DNA

Descinderi ale DNA, la mai multe adrese din Sectorul 1. Din primele informații se pare că este vorba de un dosar în care este vizat fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache. Vizat de cercetări ar fi și Marian Vanghelie

DNA, pe urmele lui Tudorache  și Marian Vanghelie

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale. Ele vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate corupției. Presupus săvârşite în cursul anului 2020 și anterior, potrivit stiripesurse.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov. Din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector. Restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, se spune în comunicatul DNA.

 Ce spune Dan Tudorache

 Fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, vine cu primele precizări privind descinderile DNA din această dimineață, și care îl vizează.

„Dragi prieteni,

Au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA. Care au efectuat o percheziție domiciliară.

Pentru a nu se face speculații cu substrat politic și pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoștință situația reală.

Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand. Anume ACHIZIȚIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1.

Din punctul de vedere al primarului al Sectorului 1, achiziția de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. Clotilde Armand a inceput prigoana totală împotriva tuturor angajaților primăriei care nu au “pupat inelul”.

Am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat. Dar nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat. Averea mea este familia și onoarea.

Nu am fost “ridicat”. “Dus la audieri”, “reținut”. Sau subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase. Nici nu mi s-a adus la cunoștință ca aș avea calitatea de “suspect”. Sau “inculpat” în vreun dosar.

Mai multe detalii nu știu în acest moment. Dar vă voi ține la curent cu orice noutate.

Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităților. Așa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns.

Și, cel mai important. Sunt liniștit și mândru în legătură cu activitatea desfășurată în mandatul meu de primar al Sectorului 1″, scrie Dan Tudorache pe Facebook

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here