Fosta soţie a şefului IPJ Dâmboviţa, care profesa ilegal ca psiholog, a fost reţinută pentru 24 de ore

sursa: Politia Romana
sursa: Politia Romana

Fosta soţie a şefului IPJ Dâmboviţa, Sorin Păun, care a lucrat, timp de 20 de ani, ca psiholog la un spital din Târgovişte, în baza unei diplome de licenţă falsificate, a fost reţinută în urma audierilor.

În urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au făcut, miercuri, două percheziţii domiciliare. Ambele în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, la o persoană bănuită de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

“Aceasta este bănuită de inducerea şi menţinerea în eroare a unei unităţi spitaliceşti. Acest lucru prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă falsificate. Ce atestă faptul că ar fi fost absolventă a unei instituţii superioare de învăţământ.

Act în baza căruia şi-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019. Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte şi din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unităţii angajatoare”, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Române.

 Psiholog  în mod ilegal 

Persoana respectivă ar fi evaluat cognitiv şi neuropsihic pacienţii unităţii spitaliceşti, personalitatea şi mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ. Ea ar fi acordat asistenţă de specialitate şi ar fi completat 1.381 de fişe de observaţie/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

„Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog, s-ar fi produs un prejudiciu instituţiei angajatoare de 367.990 de lei Suma reprezintă contravaloarea veniturilor salariale încasate, parţial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză”, au mai transmis poliţiştii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here