Fosta șefă a ANAF Mihaela Triculescu, protejată a lui Darius Vâlcov, nu mai vrea sediul lui Voiculescu

Tăriceanu
Dan Voiculescu a înființat PC, partidul condus de Daniel Constantin până la fuziunea cu PLR-ul lui Tăriceanu, sub numel ALDE

În urmă cu o lună, pe 13 mai 2019, ANAF, prin Direcția generală a Vămilor, a comunicat Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) că renunță la preluarea gratuită a imobilului din strada Gârlei nr 1, fostul sediu GRIVCO.

Potrivit unor surse din instituție, adresa este semnată de fosta șefă a ANAF, Mihaela Triculescu, protejata lui Darius Vâlcov. Decizia vine după ce, nu cu mult timp înainte, ANAF a solicitat proprietatea pentru a servi drept sediu al Direcţiei Generale a Vămilor, anunță mainnews.ro.

ANABI a propus Ministerului Finanțelor Publice transmiterea cu titlu gratuit în domeniul public al statului și în administrarea unei instituții publice de interes național a imobilului susamintit.

Astfel, în urmă cu câteva luni, ANAF a cerut să-i fie atribuită proprietatea de 3 hectare (teren şi clădiri) pentru a servi drept sediu al Direcţiei Generale a Vămilor.

Potrivit unor surse din ANAF, această cererea a fost analizată la nivelul instituției, s-a convenit că este o propunere bună, ministerul Finanațelor Publice trebuia să emită o hotărâre de guvern în acest sens, și până să se emită această hotărâre, ANAF s-a răzgândit și a notificat ANABI că nu mai vrea cladirea care a aparținut lui Dan Voiculescu.

Demiteri la ANAF și CNAS
Foto: Saptamana Financiara, dreapta, Mihaela Triculescu

Am cerut ANAF motivele pentru care a renunțat la cererea de transmitere cu titlu gratuit în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Naționale de Administrare a Fiscală/Direcției Generale a Vămilor a imobilului din strada Gârlei nr.1 și vom publica răspunsul Agenției imediat ce ne va fi transmis.

ANAF a recuperat doar 8,7 milioane de euro din totalul de peste 60 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentinţa defintivă de condamnare.

Voiculescu a fost găsit vinovat pentru privatizarea frauduloasă a fostului Institut de cercetări alimentare (ICA). Prejudiciul stabilit a fost de 60milioane de euro. Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare și a fost eliberat după trei ani de detenție.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ