Fost ministru al Finanțelor, judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Nemulţumirile magistraţilor completul de cinci judecători

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, luni, începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu. Acesta este acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată.

Sebastian Vlădescu ar fi primit peste 3 milioane de euro pentru a interveni în favoarea unei companii străine care avea contract cu statul român. Decizia ÎCCJ poate fi atacată, potrivit digi24.

„În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Mircea Ionuţ Costea, Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, Mihaela Mititelu şi Cristian Alexandru Boureanu. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 89/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Mircea Ionuţ Costea, Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, Mihaela Mititelu, Cristian Alexandru Boureanu şi Constantin Dascălu” 

Decizia nu este definitivă

Ea poate fi contestată în termen de 3 zile.

Fostul ministru de finanțe Sebastian Vlădescu, Ionuț Mircea Costea – cumnatul lui Mircea Geoană, fostul deputat Cristian Boureanu și Constantin Dascălu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor au fost trimiși în judecată de procurorii DNA într-un dosar de corupție referitor la reabilitarea căii ferate București-Constanța. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar inculpații sunt judecați în stare de libertate

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here