Forțele Aeriene anunță zboruri la mică înalțime în zona de sud-est a României

Forțele Aeriene Române anunță că va executa în zona de sud-est a Românie un exercițiu militar. Mai multe avioane militare vor zbura la mică înălțime și vor fi auzite de persoanele aflate la sol.

Potrivit Forțelor Aeriene, aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române execută zboruri de antrenament la înălţimi mici (aproximativ 150-2.000 m înălțime faţă de sol) în sud-estul țării. Exercițiul a fost programat în urmă cu un an.

„Menţionăm că aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant și menținerea capacității acționale a Forțelor Aeriene Române.

Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale”, au anunțat reprezentanții Forțelor Aeriene.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here