Focar de COVID-19 în Poliție: 22 de agenți, depistați pozitiv

sursa foto: Politia Romana
sursa foto: Politia Romana

22 de polițiști de la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș au fost infectați cu COVID-19, iar 13 sunt puși în izolare. Directia de Sănătate Publică Timiș a început o anchetă epidemiologică pentru a stabili toți contacții.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș sunt testați pozitiv cu noul Coronavirus 22 de polițiști, iar 13 se află în izolare la domiciliu. Dintre aceștia, 16 polițiști testați pozitiv și 4 polițiști aflați în izolare sunt din cadrul Serviciului Rutier, care are un efectiv de 48 de polițiști. Precizăm ca Serviciul Rutier își desfășoară activitatea fără sincope. Pe lângă polițiștii rutieri din Timișoara, pot desfășura activități pe linie rutieră și polițiștii de ordine publică, cu aviz de poliție rutieră”, a anunțat IPJ Timis.

Și reprezentanții Sindicatului Europol au scris pe Facebook despre focarul de la IPJ Timiș.

„A rămas 1 singur polițist neinfectat la Serviciul Rutier Timiș. Deși, pentru ministrul Vela, polițiștii nu sunt „în prima linie” se pare că și noul virus îndrăznește să îl contrazică întrucât, la nivelul I.P.J. Timiș, în urma testării polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus un număr de 19 polițiști.

În urma depistării, colegii noștri au fost fie internați – cei ce prezentau simptome – fie izolați – cei asimptomatici, iar contactele lor directe, din rândul angajaților I.P.J. Timiș, au intrat în auto izolare la domiciliu și au făcut testul CoViD-19 așteptând rezultatul acestuia.

Ca urmare a rezultatelor obținute la testarea CoViD-19 șefii I.P.J. Timiș au fost nevoiți să cheme polițiști din concediu sau din libere pentru a putea asigura măcar evenimentele rutiere întrucât mare parte polițiștilor erau din cadrul Serviciului Rutier”. (Sindicatul Europol)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here