FNSA: Teodorovici nu ştie ce este administraţia publică locală, declaraţia lui este aberantă

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, Valer Suciu, a taxat dur declaraţia ministrului de Finanţe despre administraţia publică locală, afirmând că este aberantă.

Valer SuciuMinistrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că se gândeşte la o reformă a administraţiei publice, arătând că ar trebui să plece din sistem cei aproximativ 20 la sută de angajaţi care sunt ineficienţi în posturile pe care le ocupă, informează Mediafax.

“Este o declaraţie destul de aberantă, pentru că dânsul cred că nu ştie ce este administraţia publică locală. Dacă vrea reducere, atunci să se ducă să facă reformă în administraţia centrală, pentru că cei din administraţia locală sunt singurii care produc. Deci acesta este sectorul de activitate care produce şi el aici vrea să facă reduceri de personal? Este o declaraţie haotică, aberantă”, a spus Valer Suciu (foto), preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Valer Suciu a precizat că declaraţia ministrului Finanţelor este cu atât mai nepotrivită cu cât domenii întregi se confruntă de ani de zile cu deficit de personal, această situaţie fiind în asistenţă socială, la impozite şi taxe locale sau la urbanism.

“Este nevoie de personal, la o comună cu 10 salariaţi, dacă tai 20 la sută înseamnă că dai afară doi şi mai rămâi cu opt oameni. Sunt declaraţii aberante”, a mai spus liderul sindical.

LĂSAȚI UN MESAJ