Florin Cîţu vrea testarea periodică sau vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de personal

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu spune că se discută despre posibilitatea testării periodice sau a vaccinării obligatorii pentru anumite categorii de personal. Este vorba de personalul medical, personalul din învăţământ, angajaţi din sectorul public și cei din centrele pentru vârstnici.

Nu a fost luată încă o decizie. Cîțu spune că preferă varianta testării, din banii proprii, pentru aceste categorii profesionale. Acest lucru în condițiile în care vaccinul este gratuit.

„Eu nu am susţinut vaccinarea obligatorie”

„Eu nu am susţinut vaccinarea obligatorie. În continuare ne uităm la variante. Eu am vorbit de testare. Sunt anumite profesii, medici, de exemplu, care intră în contact cu pacienţii.Unde trebuie să fim foarte atenţi”, a spus Cîțu.

„Pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată. Dacă nu vaccinată. Este o discuţie despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal. Nu e luată o decizie. Înclin în acest moment să merg spre testare. Pentru că vaccinul este gratuit, testarea se va face din surse proprii”, a adăugat el.

„Până la urmă trebuie să ne gândim că vorbim de sănătatea pacienţilor. Prin comportamentul nostru, dacă nu suntem vaccinaţi putem să răspândim acest virus către pacienţi care vin să se trateze de altă boală”, a spus Cîțu.

El a adăugat că sunt discuții și despre alte categorii profesionale . Este vorba de cadrele didactice, personal din sectorul public, potrivit digi24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.