Fiul unui preot, condamnat la 21 de ani după ce a ucis cu sânge rece

Foto: Adevarul

Marin Teodor Mina (26 de ani), fiul unui preot din localitatea prahoveană Lipăneşti, a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru omor calificat (prin cruzimi) şi distrugere.

Tânărul a ucis o vecină cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a incendiat casa femeii, fapta petrecându-se în noapte de 3 spre 4 februarie 2019. Bărbatul era recidivist când a comis crima. Fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru o altă faptă penală (complicitate la tâlhărie).

Teo, aşa cum este cunoscut în sat, era vecin cu Liliana, femeia în vârstă de 63 de ani, găsită moartă în casă de către pompierii chemaţi să stingă incendiul care i-a cuprins locuinţa. Tânărul a mărturisit în faţa judecătorilor că s-a aşezat la calculator în data de 3 februarie în jurul orelor 23.00. În acest timp ar fi băut zdravăn dintr-o sticlă de 500 sau de 750 de ml de alcool.

A vrut să-i fure banii din pensie

După miezul nopţii a decis să meargă în casa bătrânei cu gândul să-i fure banii din pensie. Când a ajuns în casa vecinei a fost surprins de aceasta în timp ce scotocea prin casă, a declarat Teo în faţa judecătorilor. Acesta a precizat că cei doi s-au certat mai întâi după care a izbucnint o luptă în toată regula timp în care femeie „se zbătea şi urla”, se arată în încheierea de şedinţă din Camera de Consiliu. Arma crimei se pare că este un ciob de la un obiect, cel mai probabil farfurie, care s-a spart în timp ce victima şi agresorul s-au îmbrâncit.

„Inculpatul descrie că s-a repezit la aceasta, că s-au îmbrâncit reciproc, că au căzut jos, timp în care au dărâmat lucrurile din jur, ocazie cu care s-au spart nişte obiecte şi cu mâna dreaptă a luat un ciob şi a început să lovească victima. Precizează că din câte îşi aminteşte a lovit-o doar cu ciobul, nu poate preciza de câte ori a lovit-o şi totodată menţionează că victima se zbătea, urla, iar el s-a tăiat la mâna dreaptă, în palmă, cu ciobul pe care l-a folosit”, potrivit încheierii de şedinţă.

A incendiat şi casa

După ce femeia a fost omorâtă, suspectul a incendiat casa în speranţa că va ascunde urmele crimei. Când tatăl său, preotul satului, a dat alarma solicitând ajutor de la pompieri, Teo se afla pe stradă şi încerca să ajute la stingerea focului, au declarat atunci martorii.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au finalizat ancheta şi au trimis în judecată cauza în 25 aprilie 2019, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Prahova. Judecătorii ploieşteni s-au pronunţat miercuri, 4 mai 2022, având nevoie de mai bine de trei ani pentru a da o primă sentiţă. Teodor Mina se află în arest preventiv încă de la data faptei. Acesta are posibilitatea să atace sentinţa la Curtea de Apel Ploieşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here