Fiul lui Miron Mitrea impus de MAE la Consulatul de la Roma

Cosmin, fiul lui Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor în perioada 2000-2004, a fost numit coordonator al secției consulare din cadrul Ambasadei României la Roma.

Tânărul apare în organigrama de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe înaintea consulului general la Roma, Cristian Daniel Belșiu, transmite fanatik.ro.

Cosmin Mitrea, fiul lui Miron Mitrea, are funcția de ministru-consilier, iar în cursul lunii aprilie, el a fost prezent la întâlnirea cu secretarul de stat Benedetto Della Vedova, alături de noua ambasadoare a României în Italia, Gabriela Dancău, fiind prezentat ca ”gerant interimar al Consulatului General al României la Roma”.

CITEŞTE ŞI: Lovitură pentru Adrian Năstase şi Miton Mitrea! Ce decizie s-a luat

Gerantul interimar acționează cu titlu provizoriu ca șef al unui post consular, în situația în care titularul poziției este împiedicat să-și exercite funcțiile sau dacă postul sau este vacant.

A fost consul la Barcelona

Până anul trecut, Cosmin Mitrea a fost consul al României la Barcelona, unde a câștigat, conform propriei declarații de avere, 19.241 euro și 58.538 lei (venitul anual).

În 2016, presa scria despre Cosmin Mitrea că a ajuns secretar II la Consulatul României la Barcelona fără examen, variantă pe care acesta a respins-o, la vremea respectivă. Tatăl lui a declarat, însă, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, că nu știe dacă fiul lui și-a luat sau nu examenul.

Miron Mitrea, fost parlamentar de Vrancea și ministru al Transporturilor, a fost eliberat din închisoare în martie 2016, după ce în februarie 2015 fusese condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, într-un dosar ce privea lucrări la vila mamei sale din localitatea Voluntari.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here