Fiul lui Cristian Poteraș condamnat la închisoare pentru deținere de droguri

fiul lui cristian poteras inchisoare Cristian Poteraș a fost trimis în judecată Poteraş trimis în judecată

Fiul fostului primar al Sectorului 6 Cristian Poteraş, Denis Poteraş (28 ani), a fost condamnat de Tribunalul Ilfov la 4 luni închisoare cu suspendare. Pedeapsa este pentru deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu. Ela fost prins cu 1,57 grame de cocaină asupra sa.

Denis Poteraş și-a recunoscut faptele, condamanarea fiind rezultatul unui acord de recunoaşterea vinovăţiei. Hotărarea a fost pronunţată la data de 21 februarie de Tribunalul Ilfov, decizia nefiind definitivă.

„Condamnă pe inculpatul Poteraş Denis Ioan, la pedeapsa de 4 luni înschisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propiu. Aplică inculpatului Poteraş Denis Ioan pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”, se arată în decizia tribunalului.

Durata de supraveghere este de doi ani, interval în care fiul fostului primar are o serie de obligaţii.

„Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se mai arată în decizia instanţei.

Denis Ioan Poteraş trebuie ca, pe durata termenului de supraveghere, să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională.

Acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul uneia dintre următoarele instituţii: Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 Bucureşti sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti, la alegerea consilierului de probaţiune.

Infracțiuni în familia Poteraș

Poteraș senior nu este nici el străin de problemele cu legea, după ce în urmă cu jumătate de an a fost trimis în judecată. Fostul primar al sectorului 6 Cristian Poteraş a fost trimis în judecată, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite în dosarul privind trecerea ilegală a unei suprafeţe de 19 hectare de teren în proprietatea Societăţii Naţionale Institutul Pasteur S.A., anunța în septembrie DNA.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Lucian Viorel Grecu, persoană apropiată fostului primar, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, Paul Sorin Stănescu, la data faptei reprezentantul Societăţii Naţionale Institutul Pasteur S.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi spălarea banilor, Valentina Narcisa Georgescu pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mită, spălarea banilor, precum şi Bogdan Georgescu pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ