Firma lui Clotilde Armand încasează bani de la statul român pentru supervizarea unor lucrări inexistente

Clotilde Armand, buletine de vot
Clotilde Armand

Egis România, subsidiara locală a grupului francez de proiectare, inginerie și consultanță în construcții Egis, în care europarlamentarul USR Clotilde Armand ocupa o funcție de conducere, încasează sume importante de la statul român într-un contract de consultanță pentru o autostradă abandonată.

Chiar dacă lucrările pentru autostrada Transilvania au fost abandonate din vara anului 2011 până la începutul lui 2014, consultantul Egis, firmă condusă de Clotilde Armand (USR) până în 2017, ar fi încasat aproape 20 de milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor inexistente, potrivit Sfin.ro. Firma ar încasa bani ca și cum ar superviza lucrări pe 415 kilometri.

Contractul cu firma de consultanță, valabil până când autostrada Transilvania va fi gata, nu a putut fi reziliat de juriștii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, odată cu cel cu Bechtel.

CITEȘTE ȘI: Clotilde și Nicușor Dan, minciuni gogonate despre pădurea Băneasa

Facturi lunare de 2 milioane de lei

Din datele CNAIR, în perioada 2012-2016, francezii de la Egis au depus facturi în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor de construcție pentru autostrada Brașov-Cluj-Borș, conform contractului nr. 2562 semnat în 30 august 2004.

În prezent, oficialii CNAIR primesc la mijlocul fiecărei luni facturile pentru supervizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov-Cluj-Borș. Valoarea acestora variază între 1,2 și 2 milioane de lei. În 2016, conform facturilor afișate pe site-ul CNAIR, Egis a facturat aproximativ 4,5 milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov – Cluj – Borș.

Din cei 20,5 milioane de lei, bani ce ar fi trebuit să ajungă în conturile Egis Scetauroute, doar 12,5 milioane de lei au fost încasați. Restul, 8 milioane de lei reprezintă facturi neacceptate la plată de CNAIR.

Din informațiile afișate pe site-ul Companiei, în perioada ianuarie 2012-decembrie 2013, Egis Scetauroute a primit peste 64 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov – Cluj – Borș. În perioada 2009-2011, Egis încasa aproximativ 70.000 de euro/ lună pentru supervizarea lucrărilor autostrăzii Brașov-Borș.

Clotilde Armand spune că se încearcă denigrarea sa

Clotilde Armand a contrazis toate aceste informații și a susținut că se încearcă denigrarea imaginii sale.

„În 2004, Egis, care este o firmă care aparține unei instituții publice din Franța și-a luat angajamentul că alături de statul român va presta servicii de supervizare pentru construirea unei autostrăzi de maximă calitate. Supervizarea înseamnă, în primul rând supervizarea proiectării, când nu se face contrucția. În al doilea rând, înseamnă supervizarea echipei de pe șantier și în al treilea rând, gestionarea problemelor după o reziliere. Egis nu este firma mea, nu îmi aparține. Este o societate a statului francez care își respectă angajamentele. Se încearcă denigrarea imaginii mele și se dorește de catre anumiți politicieni eșecul în construirea de autostrăzi”, a precizat Coltilde Armand.

În martie 2017, Clotilde Armand a părăsit postul de director general al Egis România, fiind numită director de dezvoltare al companiei-mamă pentru Europa de Est.

În noua poziție de director de dezvoltare pentru Europa de Est, Clotilde Armand a preluat supervizarea subsidiarei din Serbia a Egis și, totodată, și-a menținut postul de membru în Consiliul de Administrație al Egis Bulgaria.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.