Firea: Unul din cinci cupluri din România este infertil

FOTO: Gabriela Firea/Facebook

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță că Guvernul va oferi sprijin financiar de 15.000 lei pentru acoperirea costurilor tratamentului in vitro, în condiţiile în care unul din cinci cupluri din România este infertil.

În România se înregistrează un declin al natalităţii, iar acest program vine să ajute cuplurile sau femeile care doresc să aibă copii.

„Aceste proiecte încearcă, prin efort guvernamental, să stopeze declinul demografic. Din păcate, în România anul trecut s-au născut cei mai puţini copii -180.000, iar anul acesta cu 20% mai puţin, până acum. Înregistrăm o înrăutăţire a situaţiei. (…) Sunt cauze multiple. De multe ori, situaţia financiară îi împiedică să decidă să aibă copii. În ultimii ani, există şi o altă mare problemă legată de domeniul sănătăţii şi anume infertilitatea. Unul din cinci cupluri din România este infertil. Femeile care suferă de această afecţiune, infertilitatea, sunt în imposibilitatea de a-şi plăti aceste tratamente, care sunt destul de costisitoare. Proiectul de astăzi vine ţintit aici şi anume un sprijin de 15.000 lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament. Sper ca până la sfârşitul anului să avem primele beneficiare”, a declarat Gabriela Firea.

 Vârsta femeilor care pot să acceseze programul de fertilizare în vitro a fost extinsă până la 45 de ani, a mai adăugat ministrul Familiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here