Fifor: De două zile, MAI a rămas fără conducere

Fifor îl acuză pe Iohannis că a plătit oameni să facă plângeri la Facebook împotriva celor care îl critică
sursa foto: Google

Mihai Fifor a declarat că de două zile Ministerul de Interne nu mai are conducere, într-o perioadă în care se organizează prezidenţialele. Secretarul general al PSD îl întreabă pe Klaus Iohannis „Asta e «România normală» pe care ne-o propuneţi domnule preşedinte?!”.

„De două zile, Ministerul Afacerilor Interne a rămas fără conducere! E pentru prima oară în istoria acestei instituţii care are un rol central în asigurarea ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului.
În plin proces de reformare a sistemului de urgenţă, pe fondul tragediei de la Caracal, în plin proces de organizare a alegerilor prezidenţiale, domnul Iohannis găseşte de cuviinţă să lase MAI fără ministru!”, a scris Mihai Fifor, sâmbătă, pe Facebook.

„Asta e «România normală» pe care ne-o propuneţi domnule Preşedinte?! Cum veţi răspunde dacă se produce o calamitate sau un accident grav şi nu va fi un ministru care să coordoneze intervenţiile?

 Parafrazându-vă propriile declaraţii, «trebuie să moară oameni» ca să numiţi miniştri, aşa cum vă obligă Constituţia?”, a completat fostul ministru interimar de Interne.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, şeful Executivului a declarat că trimite şi noi propuneri de miniştri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Interimatul lui Mihai Fifor la MAI a expirat joi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.