Federaţia Română de Handbal umilește gloriile acestui sport

Românai, campioană mondială la handbal în 1974
Foto: sportescu.ro

La alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal, care se desfășoară joi 28 aprilie, şi-au depus dosarele patru candidaţi: Alexandru Dedu, Constantin Din, Maximilian Gavrilă şi Bogdan Voina, fiul lui Radu Voina, campion mondial cu naţionala României în 1974.

În cadrul ședinței cei 245 de membri afiliaţi vor alege preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Consiliului de Administraţie.

Fostul handbalist Radu Voina, campion mondial cu naţionala României în 1974, a declarat, miercuri, că decizia actualei conduceri a Federaţiei Române de Handbal de a interzice accesul gloriilor acestui sport, printre care se numără şi el, la Adunarea Generală de alegeri a FRH este o „umilinţă totală”.

„Un chiolhan”

„Noi suntem mai vocali, deşi nu avem drept de vot. Suntem persoane vârstnice şi nu suntem acceptaţi nici măcar în sală. Adică la Federaţia Română de Gimnastică ar veni Nadia Comăneci să nu i se accepte participarea. Statutul FRH a fost schimbat în aşa fel încât nici măcar preşedintele de onoare Cristian Gaţu nu are dreptul să intre.

Este fără precedent. Este umilinţă totală pentru noi. Ăsta este respectul pentru noi, nişte generaţii care au făcut şi ele un pic de handbal. Am încercat să respectăm toate regulile pentru a ne accepta la Adunarea Generală, adică să dăm nume, prenume, cine vorbeşte şi conţinutul discursului… deci umilinţă. Dar apoi a venit scrisoarea în care se spunea că nu putem veni pentru corectitudinea alegerilor. Această masă organizată în seara asta este un chiolhan cu care se cheltuiesc foarte mulţi bani. Cineva plăteşte totul şi asta nu e corectitudine”, a afirmat fostul campion mondial.

„Lucrurile sunt clare, cei care vor veni să voteze vor fi prea puţini din handbal şi cu ţintă exactă şi clară. Au temele făcute, pentru că oamenii din handbal ştiu că sportul acesta e pe un drum greşit. Din păcate se merge până la ameninţări dacă cineva din lumea handbalului ar spune că susţine pe X sau Y. Din acel moment persoana sau echipa lui ar avea dificultăţi. Eu sper totuşi ca schimbarea să se întâmple şi să iasă oricare dintre cei care candidează, mai puţin preşedintele actual. Pentru a opri această cădere a handbalului… doar să oprim, iar apoi încet-încet să revenim acolo unde am fost”, a mai spus Radu Voina.

Radu Voina a participat, miercuri, la Stadionul Steaua din Capitală, la festivitatea în cadrul căreia au fost omagiaţi foştii handbalişti ai echipei Steaua, câştigători ai Cupei Campionilor Europeni în 6 aprilie 1968 şi 22 aprilie 1977, precum şi Cupa Challenge în 29 aprilie 2006.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.