Factură amețitoare. 200.000 de lei pentru tratamentul unui bolnav de COVID

Bolnav covid. Sursa foto: Spitalul Marius Nasta, Facebook
Bolnav covid. Sursa foto: Spitalul Marius Nasta, Facebook

200.000 de lei. Este cea mai mare sumă cheltuită pentru tratamentul unui pacient COVID-19. Este vorba de un bărbat nevaccinat care a fost internat două luni la Terapie Intensivă, unde a murit.

Medicii avertizează că tratamentele pentru pacienții cu coronavirus sunt foarte scumpe. Cei  care suferă sunt și bolnavii care au alte boli care și care nu sunt în centrul atenției, potrivit stiripesurse.ro.

„Costurile cu pacienţii cu COVID-19 sunt enorme. Cei cu boli cronice gem pe-acasă şi noi ne mâncăm toţi banii cu COVID-19”

„Costurile cu pacienţii cu COVID-19 sunt enorme. Cei cu boli cronice gem pe-acasă şi noi ne mâncăm toţi banii cu COVID-19. Dacă aţi vedea facturile! Pacient cu COVID-19 care a rezistat la ATI două luni şi apoi a murit. Vă spun sincer că sunt îngrozit. Aceste costuri, la un moment dat, le vom plăti. Şi când accesul bolnavilor cronic va fi liber, nu vor mai fi bani. Nu mai punem la socoteală costurile cu utilităţile spitalelor – gaze, energie şi aşa mai departe, care au crescut şi ele foarte mult în ultimul timp”, a precizat Radu Vasile, liderul Federaţiei Solidaritatea Sanitară din România.

„E mai ieftin să ne vaccinăm”

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Naţional de Pneumologie „Prof.dr. Marius Nasta” din Bucureşti, atenționează asupra bunei funcționări a organismului după trecerea prin boală.

„Întrebarea care se pune este cât îl costă pe pacient să se recupereze după ce a trecut printr-o formă severă de COVID? Câte alveole pulmonare pierde – pe care nu i le mai redă nimeni cu toţi banii din lume –, câţi neuroni pierde dacă avem o afectare neuronală, câte sinapse se pierd, câţi nefroni din rinichi se pierd? Aceste costuri nu pot fi cuantificate. Dar, pentru noi, aceste celule, alveole, nefroni, neuroni sunt esenţiale pentru că nu putem merge mai departe cu aceeaşi calitate a vieţii. Pentru mine, ca pacient, asta ar conta”, a explicat Beatrice Mahler.

Aceasta a mai spus că: „E normal ca statul să plătească pentru aceste categorii de pacienţi tocmai pentru a ne proteja pe noi, ceilalţi. E mai ieftin să ne vaccinăm”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.