Facebook elimină mesajele antivaccinare, după avertizarea unui senator american

Facebook elimină mesajele antivaccinare vaccinare gratuită campanie antivaccinare

Facebook elimină mesajele antivaccinare. Rețeaua de socializare analizează în prezent mai multe măsuri pe care le-ar putea lua, pentru a limita răspândirea postărilor care îndeamnă părinții să nu își vaccineze copiii.

Facebook şi Google au fost atenţionate printr-o scrisoare publică de senatorul american Adam Schiff cu privire la răspândirea curentului anti-vaccinare prin intermediul platformelor celor două companii.

Deşi senatorul american se referă la pericolele pe care nevaccinarea le poate genera în Statele Unite, acelaşi lucru este valabil pentru întreaga lume, inclusiv în România existând o aprigă dezbatere pe această temă în mediul online. Răspunzând la această interpelare, Facebook spune că analizează în prezent situaţia şi evaluează mai multe măsuri pe care ar putea să le ia pentru limita răspândirea curentului anti-vaccinare.

Facebook elimină mesajele antivaccinare. Lovitură grea pentru Olivia Steer

Printre aceste măsuri s-ar putea număra, conform oficialilor Facebook, limitarea sau eliminarea completă a acestui tip de conţinut din recomandările care apar în diverse secţiuni ale reţelei sociale, inclusiv a grupurilor recomandate.

Facebook va încerca să afişeze conţinut de calitate şi informaţii venite din surse care au autoritate în domeniu în locul postărilor anti-vaccinare. Postările care îndeamnă părinţii să nu-şi mai vaccineze copiii s-au răspândit în ultima vreme pe Facebook, în special prin intermediul grupurilor de discuţii, acolo unde se vehiculează foarte multe informaţii neadevărate, dar luate în considerare de o parte a utilizatorilor. Inclusiv în România sunt multe mesaje de acest fel, una dintre promotoarele lor fiind fosta vedetă TV Olivia Steer, soția lui Andi Moisescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*