Explozie la cazanul de țuică. Un primar din Botoșani a ajuns la spital în stare critică

explozie la cazanul de ţuică

Primarul comunei Corni, din judeţul Botoşani, este în stare critică la spital, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, după o explozie la cazanul de ţuică din curtea casei.

Dorel Dorneanu a ajuns vineri seara în stare foarte gravă la spital, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, după ce a fost implicat într-un incident casnic.

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani se afla în curtea casei lângă un cazan pentru prepararea ţuicii, iar la un moment dat, lichidul din cazan s-a autoaprins şi cazanul a explodat. Starea lui Dorneanu este extrem de gravă, iar medicii de la Botoşani au cerut transferul către un centru destinat marilor arşi.

Explozie la cazanul de țuică. Se încearcă transferul la alt spital

„Am discutat la Bucureşti pentru transferul pacientului la un centru destinat marilor arşi din ţară şi momentan se caută soluţii pentru transfer. Este în stare foarte gravă, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corporală, este dificil de transferat şi se caută cea mai bună soluţie. La Botoşani avem oameni specializaţi, primeşte cele mai bune îngrijiri medicale”, a declarat sâmbătă pentru Mediafax managerul Spitalului Judeţean Botoşani, dr. Livia Mihalache.

În România există numai trei centre pentru marii arşi, la Bucureşti, Braşov şi Timişoara însă niciunul nu are locuri libere pentru a primi noi pacienţi.

LĂSAȚI UN MESAJ