Pintea: Există deja 4 decese cauzate de virusul gripal

concedieri în sistemul sanitar
Sorina Pintea

Există deja 4 decese cauzate de virusul gripal, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, dar cu toate acestea, deocamdată, nu se poate vorbi despre o epidemie. Mai mult, seșa de la Sănătate, se aşteaptă o circulaţie mai intensă a acestui virus pe parcursul lunii februarie. 

„Din păcate, în acest moment avem patru decese cauzate de virusul gripal: două în Galaţi, unul în Arad şi unul în Târgu Mureş. Nu putem vorbi despre o epidemie la gripă în acest moment. Numărul cazurilor de gripă este sub numărul cazurilor din perioada precedentă, din perioada similară a anului trecut. Dar pot să spun că anul acesta vaccinarea antigripală pe grupe de risc a început la 15 septembrie. Am promis că livrăm atunci primele vaccinuri şi am făcut-o. Am suplimentat numărul de doze la 1.300.000 de doze de la 1.000.000 şi acum mai avem în stoc 170.000 de doze. Aş vrea să le mulţumesc public medicilor de familie pentru că s-au implicat în această campanie. Dacă avem 1.100.000 de doze deja făcute, asta înseamnă că s-a muncit”, a declarat Sorina Pintea, într-o emisiune televizată la Antena 3.

POtrivit ministrului, cei care se află în grupele de risc ar trebui să își facă urgent  vaccinul antigripal, pentru că se aşteaptă la o circulaţie mai intensă a acestui virus.

„Aş încuraja mai departe populaţia din grupele cu risc să meargă la medicul de familie să se vaccineze, să nu uităm că anul trecut perioada de vârf a fost luna februarie, deci ne aşteptăm la o circulaţie mai intensă a virusului gripal. În acest moment sunt doar focare sporadice, este Bucureştiul, vestul ţării”, a mai spus Sorina Pintea.

Anunțul celor patru decese vine la doar câteva zile după ce, apăruse știrea că în România s-a înregistrat primul deces cauzat de virusul gripal, chiar dacă pacientul respectiv mai suferea și de alte complicații. Cu toate acestea, riscul unei epidemii bate la ușă, dacă nu se vor lua măsurile de precauție necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ