Evaziune și spălare de bani. Percheziţii în Ilfov, Cluj şi Teleorman

Mai multe percheziţii au loc, miercuri, în Ilfov, Cluj şi Teleorman, într-un dosar ce evaziune fiscală şi spălare a banilor cu ajutorul unor firme ”fantomă”. Prejudicul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 3.5 milioane de lei. Toate persoanele implicate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.

”Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Ilfov, Cluj şi Teleorman, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2012 – 2014, administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri, în valoare de aproximativ 11.700.000 de lei, documentele justificative în cauză fiind emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi de tip „fantomă”, anunță Poliția, citată de News.ro

Administratorii societăților respective au transferat suma de aproximativ 8.600.000 de lei în conturile societăţilor respective, în scopul disimulării originii ilicite a acesteia şi creării unei aparenţe de legalitate a tranzacţiilor efectuate, în final sumele de bani fiind retrase în numerar de la bancomate sau de la ghişeul băncilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.500.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 8.600.000 de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*