Europarlamentarul Dan Motreanu: „Arhitectura verde și bugetul pentru programele ecologice, dezbătute în Grupul PPE din Parlamentul European”

Dan Motreanu
Dan Motreanu

Europarlamentarul Dan Motreanu, care face parte din cea mai mare familie politică din Parlamentul European, PPE, transmite, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, faptul că a participat la o dezbatere cu privire la reforma Politicii Agricole Comune și poziția pe care o va adopta Grupul PPE cu privire la acest subiect.

„Am participat ieri la reuniunea comună a membrilor Grupului PPE din Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din Parlamentul European. Discuțiile s-au concentrat pe reforma Politicii Agricole Comune și poziția pe care o va adopta Grupul PPE cu privire la acest subiect.

Un aspect deosebit în cadrul acestui dosar îl reprezintă arhitectura verde – care privește sectorul agricol – și bugetul care ar trebui alocat programelor ecologice și combaterii schimbărilor climatice. Fermierii sunt primii afectați de creșterea temperaturilor, de secetă, dar și de inundații și fenomenele meteorologice extreme.

Ei trebuie să beneficieze de fonduri suficiente pentru a achiziționa utilaje și tehnică modernă de lucru, trebuie să aibă acces rapid la rezultatele cercetării și inovării, astfel încât producția să nu le fie afectată de condițiile meteorologice, iar alimentele pe care le pun pe piață să fie de cea mai bună calitate și la prețuri accesibile pentru toți consumatorii.

În același timp, regulile viitoarei PAC trebuie să fie suficient de flexibile, încât să ofere predictibilitate în planificarea producției viitoare, iar schemele ecologice, atractive pentru a-i determina pe fermieri să le implementeze”, transmite europarlamentarul Dan Motreanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here