Europa se va confrunta cu al treilea val al pandemiei, la începutul anului viitor. Avertismentul OMS

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Covid-19, David Nabarro, avertizează că în Europa va avea loc un al treilea val al pandemiei, la începutul anului 2021.

Specialistul OMS acuză guvernele europene că în vară nu au luat măsurile necesare pentru a preveni cel de-al doilea val.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a avertizat Nabarro, citat de Politico.

Potrivit Digi24, oficialul OMS laudă țările din Asia pentru că nu au relaxat prematur restricțiile și dă exemplul Coreei de Sud. Acolo, numărul infectărilor rămâne scăzut datorită mobilizării populației, care poartă mască de protecție, păstrează distanța fizică și se izolează la primul semn al bolii.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a avertizat Nabarro.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță: Ce categorii de persoane nu vor fi vaccinate

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.