joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăEste sau nu este Nicușor Dan un apărător al spațiilor verzi? „Încearcă,...

Este sau nu este Nicușor Dan un apărător al spațiilor verzi? „Încearcă, disperat, să mascheze neputința administrației sale”

-

Deși s-a erijat în „apărătorul spațiilor verzi”, primarul general al Capitalei Nicușor Dan nu a implementat nici măcar registrul spațiilor verzi.

Acest registru ar fi trebuit să fie o prioritate pentru Nicușor Dan, cu atât mai mult cu cât chiar el anunța, încă din anul 2020, că este nevoie de o soluție urgentă, relatează jurnaliștii de la Gândul.

Astfel, după aproape 4 ani de mandat, registrul spațiilor verzi a rămas la stadiul de promisiune.

Salvarea spațiilor verzi – care ar fi, cel puțin declarativ, principala direcție de acțiune a lui Nicușor Dan – se dovedește a fi un demers cel puțin controversat. Gândul a prezentat o analiză exclusivă referitoare la „spațiile verzi” din București, absența registru local al spațiilor verzi din Capitală.

Radu Dinulescu: „Este evident caracterul abuziv al demersurilor întreprinse de primarul general Nicușor Dan”

Avocatul Radu Dinulescu a precizat că, încă de la preluarea mandatului de primar general, Nicușor Dan a promovat „o reală confuzie” legată de menținerea spațiilor verzi intravilane în patrimoniul persoanelor fizice și a persoanelor juridice de drept privat.

„Încă de la debutul mandatului său de primar general, Nicușor Dan a promovat o reală confuzie cu privire la posibilitatea menținerii spațiilor verzi intravilane (terenuri afectate de uz și de interes public) în patrimoniul persoanelor fizice și a persoanelor juridice de drept privat.

Așadar, o astfel de confuzie se concretizează într-o gravă încălcare a dreptului de proprietate privată – manifestată printr-o expropriere în fapt a imobilelor deținute de titulari, în condițiile în care însăși legislația internă și reglementările urbanistice aplicabile la nivelul municipiului București au consacrat caracterul public al terenurilor având destinația de spații verzi.

Astfel, caracterul abuziv al demersurilor întreprinse în acest sens de către primarul general Nicușor Dan este evident, în condițiile în care autoritățile publice locale nu pot asigura respectarea suprafeței minime de spații verzi, stabilite în beneficiul locuitorilor municipiului București, potrivit legislației interne și comunitare, prin obligarea persoanelor fizice și a persoanelor juridice de drept privat să participe, cu propriul patrimoniu, la îndeplinirea unor servicii de utilitate publică.

Interesul primarului general Nicușor Dan de a promova această confuzie este evident, fiind motivat de neputința acestuia de a asigura îndeplinirea serviciilor publice coordonate de municipiul București, prin propriul aparat administrativ”, a declarat avocatul Radu Dinulescu.

„Nicușor Dan refuză să asigure întocmirea registrului local al spațiilor verzi al municipiului București”

Din păcate, mai spune avocatul Radu Dinulescu, Nicușor Dan a refuzat și refuză, cu obstinație, „să asigure întocmirea registrului local al spațiilor verzi al municipiului București”.

„Primarul general insistă cu privire la includerea/menținerea unor terenuri private în categoria spațiilor verzi, în condițiile imposibilității administrației controlate de acesta de a asigura accesul locuitorilor municipiului București la spații verzi amenajate corespunzător.

În aceste condiții, este evident că o persoană care intenționează să asigure o inventariere/întreținere/amenajare corespunzătoare a spațiilor verzi ar fi interesată să aprobe, în cel mai scurt termen posibil, un astfel de registru. Însă este de notorietate faptul că Nicușor Dan evită întocmirea unui astfel de registru, în condițiile în care, potrivit dispozițiilor Legii nr. 24/2007 (privind administrarea spatiilor verzi din intravilanul localităților) acesta nu poate include terenuri cuprinse în domeniul privat.

Această afirmație poate fi lesne probată prin starea avansată de degradare în care se regăsesc, în prezent, spațiile verzi administrate în mod direct de municipiul București, prin ALPAB – parcul Cișmigiu, parcul Herăstrău, aliniamentele stradale aferente Casei Poporului etc.

Mai mult, încă din data preluării, de către Nicușor Dan, a mandatului de primar general, administrația publică locală a municipiului București nu a făcut niciun demers în vederea amenajării unor noi spații verzi, pe terenuri aparținând deja sau dobândite în acest scop de municipalitate”, a mai precizat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...