Escroci care pretindeau că lucrează la Primăria Capitalei, reţinuţi de poliție

Primăria CapitaleiŞapte escroci, pretinşi angajaţi la Primăria Capitalei, au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni după ce au înşelat mai multe persoane. Ei îi convingeau pe creduli să cumpere electrocasnice, să le dea bani ori să le vândă mărfuri, pe care le-au plătit cu CEC-uri fără acoperire.

Ofițeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 5, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au descins la nouă adrese şi au pus în aplicare opt mandate de aducere. Șapte persoane au fost reținute pentru înşelăciune şi tentativă la înşelăciune

Surse din rândul anchetatorilor spun că în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe acte oficiale, file de cec, acte de identitate, acte ale unor firme, adeverinţe de venituri, calculatoare și un aparat pentru confecţionat ştampile.

Conform unor surse din Poliţie, în zilele de 8 şi 9 aprilie suspecţii ar fi păcălit două persoane, pe care după ce le-au făcut să creadă că sunt consilieri generali, le-ar fi convins să cumpere pentru ei, în rate, aparatură electronică, sub pretextul că bunurile vor fi achitate de către primărie.

Ulterior, la data de 23 iunie escrocii s-au dus la o firmă din sectorul 4, unde, s-au prezentat drept inspectori şefi la primărie şi au încercat să ridice mărfuri în valoare de 100.000 de lei, ce urmau a fi achitate cu file de cec.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în perioada 11 – 13 iulie, unul dintre pretinșii angajați la Primăria Capitalei ar fi sunat, în mai multe rânduri, o persoană căreia i-ar fi cerut 5.000 de euro pentru a-i obţine o locuinţă, după ce s-a prezentat drept inspector municipal.

În zilele de 7 şi 8 octombrie, recomandându-se tot angajaţi ai primăriei, aceştia au ridicat o cantitate mare de legume, pe care urmau să o achite cu o filă de cec.

Dumitru Cercel, Marian Ionescu, Gheorghe Niculae, Angela Jilavu, Nihat Celic, Ionel Toma şi Alexandra Ovlache au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune, tentativă la înşelăciune, uz de fals, tentativă la uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals în declaraţii şi complicitate la fals privind identitatea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here