Epistola pentru Maia Sandu postată pe Facebook de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

miting Diaspora 10 august

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat luni pe Facebook o epistolă pentru Maia Sandu, în care o îndemnă să continue lupta, chiar dacă a pierdut alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.

„Dragă Maia Sandu, te felicit pentru efortul imens pe care l-ai făcut! Sunt atâţia oameni care au încredere în tine. Trebuie să continui să lupţi pentru oameni, pentru toţi cetăţenii din Republica Moldova. După cum ştii, peste doi ani vor avea loc alegeri parlamentare, care sunt cele mai importante. Sunt convinsă că puteţi câştiga aceste alegeri, iar eu sunt gata să te sprijin în lupta ta. Moldova trebuie să se dezvolte economic, aceasta este singura cale. Vom lupta împreună pentru ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să simtă bunăstarea în viața lor”, a scris Gabriela Firea.

Datele preliminare ale scrutinului de duminică arată că socialistul Igor Dodon a câștigat alegerile și va fi președintele Republicii Moldova pentru următorii patru ani. Candidatul pro-rus a acumulat 814.000 de voturi, ceea ce înseamnă peste jumătate din sufragiile valabil exprimate. După procesarea a 96,83% a proceselor verbale, Igor Dodon a acumulat 55,17% din sufragii. Contracandidata sa, susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a obținut 44,83% din voturi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here