Episcopul Gurie, al Devei şi Hunedoarei a murit cu COVID19

Episcopul Gurie, al Devei şi Hunedoarei, a murit, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, unde fusese internat, după infecţia cu Sars-CoV-2.

A murit episcopul Gurie, al Devei şi Hunedoarei. De vineri, 8 octombrie, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, în urma unei infecţii cu Sars-CoV-2.

Era nevaccinat

A doua zi, pacientul în vârstă de 52 de ani a fost transferat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, cu plămânii afectaţi de virus în procent de aproape 70 la sută. Potrivit unor surse medicale, părintele Gurie nu a fost vaccinat împotriva Covid 19. El conducea Episcopia Devei şi Hunedoarei din anul 2009, de la înfiinţarea ei.

„Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei şi Hunedoarei fusese internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a agravat în urmă cu două zile şi a fost intubat”, informează basilica.ro. Potrivit agenţiei de ştiri a Patriarhiei Române, PS Gurie (Grigorie Georgescu) ar fi împlinit la finalul acestui an vârsta de 53 de ani. S-a născut în ziua de 31 decembrie 1968, în localitatea Huţa – Chiuieşti, judeţul Cluj, din părinţii Teodor şi Maria Georgiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.