Emanoil Bocean, fost consilier al primarului Andrei Chiliman, a fost trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA Ploiești l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Emanoil Bocean, la data faptei consilier al primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, coordonator al Poliției Locale, pentru trafic de influență în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2009-2014, Emanoil Bocean a îndeplinit funcția de consilier, fiind coordonator al Poliției Locale a Sectorului 1, instituție subordonată Primăriei, având ca atribuții, printre altele, urmărirea modului în care s-au îndeplinit prevederile Hotărârilor Consiliului Local, dispozițiile primarului și cum s-au respectat prevederile reglementate prin procedurile operaționale specifice activității pe care o desfășoară poliția.

„Bocean a pretins și primit de la oameni de afaceri sume de bani sub forma unor <comisioane>, în cuantum total de 2.256.000 lei, pentru ca în schimb să își exercite influența asupra persoanelor cu putere de decizie din Poliția Locală și Primăria Sectorului 1 astfel încât, prin licitații trucate sau prin atribuire directă, firmele oamenilor de afaceri respectivi să obțină contracte de lucrări publice de la instituțiile menționate”, susțin procurorii.

DNA precizează că respectivele contracte aveau ca obiect ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, lucrări de curățenie a imobilelor aparținând Poliției, demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a Sectorului 1, lucrări de îndepărtare graffiti, lucrări de demontare a construcțiilor metalice amplasate ilegal și livrarea de produse de curățenie.

„În realitate, lucrările de demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a Sectorului 1, lucrările de îndepărtare graffiti, lucrările de demontare a construcțiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a Sectorului 1 sau lucrările suplimentare de curățenie a imobilelor aparținând Poliției Sectorului 1, inclusiv livrările de produse de curățenie, nu au fost prestate niciodată în fapt, acestea fiind consemnate numai scriptic”, se arată în comunicatul anchetatorilor.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin lui Emanoil Bocean. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here