Elev din Dâmbovița, confirmat cu coronavirus, membrii familiei se află la izolare

Elev de 15 ani din comuna Lunguleţu, județul Dâmbovița, a fost  confirmat pozitiv cu noul coronavirus Toată familia băiatului este izolată la domiciliu. Noul caz de coronavirus vine după ce în altă comună din județul Dâmbovița, și anume Corbii Mari, s-au înregistrat  peste 10 cazuri.

Unul din locanici, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a murit din această cauză. Ion Vlad, primarul comunei Lunguluţu, a declarat că elevul este internat la spital. Membrii familiei sale sunt izolați la domiciliu. La ora actuală se realizează o anchetă epidemiologică în comună pentru a se vedea cu cine a intrat elevul în contact. 

Ce a comunicat Prefectura Dâmboviţa

Prefectura Dâmboviţa a transmis, duminică 29 martie, că la nivelul județului sunt în izolare la domiciliu 2.343 persoane asimptomatice.Sunt în carantină, în centrele special amenajate, 90 de persoane   

 „În ultimele 24 de ore, în judeţul Dâmboviţa au fost constituite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa 89 de patrule. Dintre care 42 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa “Mircea cel Bătrân”. Ele au acţionat pentru verificarea respectării măsurii de autoizolare la domiciliu. În urma activităţilor desfăşurate au fost verificate 1412 persoane, pentru respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost aplicate 221 sancţiuni în valoare totală de 196.500 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei „, a comunicat Prefectura Dâmbovița.

„De asemenea, în ultimele 24 ore, poliţiştii locali au legitimat 68 de persoane. Ei au efectuat 3 filtre auto. Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3600 lei, pentru nerespectarea Ordonanţei militare nr. 3/2020.  Poliţiştii din Dâmboviţa, împreună cu jandarmii, poliţiştii locali şi militarii din cadrul M.Ap.N au intensificat activităţile. Acest lucru pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică.”, a comunicat Prefectura Dâmbovița .

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here