Dan Andronic și Elena Udrea la un pas să scape basma curată. Înalta Curte a eliminat probe din dosar

Elena Udrea
Elena Udrea

Mogulul Dan Andronic și Elena Udrea la un pas să scape basma curată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să excludă mai multe probe din dosarul în care au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, respectiv mărturie mincinoasă.

ÎCCJ a admis contestaţiile formulate de Dan Andronic şi Elena Udrea împotriva unei încheieri a Curţii de Apel Bucureşti şi a exclus astfel, din materialul probator, e-mailurile primite/trimise de Dan Andronic şi documentele stocate pe hard disk-uri privind achiziţionarea şi admnistrarea SC Editura Evenimentul şi Capital SRL.

“Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Udrea Elena Gabriela împotriva Încheierii din camera de consiliu din data de 01.10.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală în dosar nr. 9725/2/2017/a1. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată şi rejudecând: Admite excepţia invocată de inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Udrea Elena Gabriela şi, în temeiul art. 102 alin.2-4 C. proc. pen., exclude din materialul probator corespondenţa electronică tip email primită/transmisă de către Andronic Dan Cătălin şi documentele stocate pe hard diskuri în legătură cu activităţile desfăşurate în vederea achiziţionării şi administrării S.C. Editura Evenimentul şi Capital S.R.L. în perioada 23.04.2011- 08.12.2014, ataşate la vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017 conform procesului verbal din 02.10.2017 nr. 87/P/2015”, se arată în decizia de luni a ICCJ, publicată pe portalul instanţei.

Dan Andronic și Elena Udrea la un pas să scape basma curată. DNA trebuie să decidă dacă va continua procesul

Totodată, ICCJ cere DNA să precizeze, în termen de cinci zile, dacă menţine trimiterea în judecată a celor doi.

“În baza art. 345 alin. 3 C.proc.pen. dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie pentru a preciza, în termen de 5 zile, dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a inculpaţilor Andronic Dan Cătălin şi Udrea Elena Gabriela sau solicită restituirea cauzei. În conformitate cu Decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curţii Constituţionale, dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă (vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017) precum şi, în ipoteza menţinerii soluţiei de trimitere în judecată, eliminarea referirilor la aceste mijloace de probă şi eliminarea redării conţinutului acestor mijloace de probă din Rechizitoriul nr. 604/P/2017 din data de 18.12. 2017”, mai scrie în decizia ICCJ.

Instanţa a menţinut însă celelalte dispoziţii ale încheierii contestate, referitoare la instituirea sechestrului asigurător. Decizia de luni este definitivă. Un nou termen a fost stabilit pentru 4 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ