Elena Udrea, foc şi pară pe Predoiu: O controversă în Justiţie!

Elena Udrea, sursa: FB

Avocata Silvia Uscov a vorbit despre importanța deciziilor CCR în respectarea drepturilor fundamentale și a dezvăluit de ce în cazul fostului ministrul Elena Udrea nu s-a dorit rejudecarea.

CITEŞTE ŞI: CCR, decizie BOMBĂ după ameninţările Laurei Codruţa Kovesi

Deciziile Curții Constituționale trebuie respectate, a declarat avocata Silvia Uscov, în ciuda precizărilor ce au fost formulate de Cătălin Predoiu, ministrul Justiției. Ea a vorbit despre cazul fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, trimisă după gratii în dosarul Gala Bute.

„Nu o apăr pe Elena Udrea, ci vorbesc pentru cetățeanul Elena Udrea și toți cetățenii nedreptățiți care sunt în aceeași situație. O controversă în legile Justiției. Domnul Predoiu spune că nu mai era nevoie să apară în lege obligativitatea aplicării deciziilor CCR. Este sau nu este așa?

Abatere disciplinară

Trebuia menținută această abatere disciplinară tocmai pentru a arăta importanța deciziilor CCR. Domnul Predoiu a primit multe bile negre de la CCR pe codurile pe care și-a asumat răspunderea și de aceea s-ar putea să-l vadă ca pe un dușman. Ați discutat și despre doamna Udrea, o să vă dau și un exemplu clar de ce este important să se respecte deciziile CCR”, a afirmat avocata.

„Dar nu sunt obligatorii? Nu este obligatorie respectarea deciziilor (n.r. – CCR)? Ele sunt opționale?”, a întrebat moderatoarea Anca Alexandrescu.

„Sunt obligatorii conform Constituției României. Asta a spus și CCR imediat după decizia CJUE din 21 decembrie 2021, că, până nu revizuim Constituția, noi trebuie să respectăm deciziile CCR, indiferent de ce opinii avem. (…) De ce trebuie să le respectăm? Pentru ca, in general, deciziile CCR se refera la respectarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului român”, a mai explicat Silvia Uscov.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.