Elena Udrea, cu iubitul de mână la Curtea de Apel: „în continuare trebuie să îmi dovedesc nevinovăţia”

Elena Udrea, cu iubitul de mână la Curtea de Apel

Elena Udrea a ajuns joi dimineață la Curtea de Apel București. Fostul ministru a venit împreună cu iubitul său. Este prima apariție publică după ce s-a întors din Costa Rica în urmă cu două luni.

Elena Udrea este prezentă în fața instanței în procesul referitor la finanţarea campaniei electorale prezidenţiale din 2009, în care mai sunt vizaţi Ioana Băsescu şi Dan Andronic.

„În continuare trebuie să îmi dovedesc nevinovăţia. Văd că nu s-a schimbat nimic într-un an şi jumătate. Voi veni la toate termenele. Dintotdeauna am vrut să stau la mine acasă”, a spus Elena Udrea, jurnaliștilor.

Elena Udrea, acuzată de luare de mită și spălare de bani

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată în 2017, pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi pe Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

„În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here