Elena Udrea cere regim deschis de detenţie

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, cere schimbarea regimului de detenţie! Ea solicită la Judecătoria Ploieşti să execute pedeapsa în regim deschis, astfel încât să poată munci în afara penitenciarului.

CITEŞTE ŞI: Iubitul Elenei Udrea face dezvăluiri: Eva crede că mergem la birou

Persoanele care execută pedeapsa în regim deschis pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului. Condamnaţii din regim deschis se pot deplasa fără supraveghere.

Udrea nu pare dispusă să execute şase ani de închisoare în regim semideschis, aşa cum a stabilit comisia penitenciarului de la Târgşor şi încearcă să obţină o mai multă libertate de mişcare în închisoare, solicitând instanţei de judecată schimbarea modalităţii de executare a pedepsei în regim deschis. Fostul ministru a depus la Judecătoria Ploieşti o plângere privind stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Cererea Elenei Udrea a primit un prim termen de judecată la finalul lunii septembrie.

Ce înseamnă regim deschis

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi, conform administraţiei penitenciarelor. În schimb, în cazul regimului deschis, condamnaţii „pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului, fără supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”, potrivit sursei citate. Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. După condamnare, aceasta a fugit din ţară, fiind adusă la penitenciarul de femei din Prahova pe 16 iunie 2022.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here