Electrica se luptă instanţă cu ANRE pentru ca să poată crește tarifele de distribuţie

Electrica şi filialele sale au cerut în instanţă anularea unui ordin al ANRE care a eliminat pragul minim privind scăderea tarifelor de distribuţie şi a condus în acest an la stabilirea unor tarife mai mici chiar şi cu peste 14% pentru operaţiunile de distribuţie ale companiei.

statie-electricaElectrica, Electrica Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud au introdus acţiuni în instanţă pentru suspendarea şi anularea ordinului ANRE 165 din decembrie anul trecut, prin care se modifică metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, potrivit unui document transmis Bursei de valori Bucureşti (BVB), informează Mediafax.

Anterior, normele ANRE prevedeau că tarifele de distribuţie pot varia anual în termeni reali cu maxim 10% pentru tarifele specifice de distribuţie şi cu 7% pentru tariful mediu ponderat.

Instanţa a respins la finele lunii decembrie, cu posibilitate de recurs, cereri ale Enel Distribuţie Dobrogea, Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Distribuţie Banat de suspendare a executării ordinului ANRE de modificare a metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice. Metodologia de calcul a tarifelor de distribuţie, modificată în decembrie, a fost stabilită printr-un ordin ANRE în 2013.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here