ELCEN asigură căldura la parametrii ceruţi de RADET. S-au solicitat de la Romgaz livrări suplimentare

ELCEN o acuză pe Gabriela Firea trecerea ELCEN la Primăria Capitalei

ELCEN asigură căldura la nivelul solicitat de RADET și a cerut producătorului de gaze Romgaz livrări suplimentare de gaze pentru următoarele trei zile, a declarat miercuri pentru Agerpres Marcel Nicolăescu, fost director general al ELCEN, care va prelua din luna mai conducerea Companiei Energetice Municipale.

„ELCEN asigură în acest moment căldura la nivelul comenzii RADET. Este vorba de aceste trei zile. Nivelul nu este similar celui din timpul iernii, ci este mult mai mic. Folosim cazane de apă fierbinte pentru suplimentare”, a precizat Nicolăescu.

Potrivit acestuia, ELCEN a comandat gaz suplimentar de la Romgaz, iar producătorul de gaze a răspuns acestei solicitări. În ceea ce privește costurile suplimentare ale ELCEN în aceste trei zile, Nicolăescu a precizat că acestea sunt nesemnificative.

Totodată, Marcel Nicolăescu a mai spus că a părăsit funcția de director general al ELCEN, în urmă cu trei zile, pentru a prelua conducerea noii Companii Energetice Municipale care se va înființa la nivelul Primăriei Capitalei. „Compania Energetică Municipală va coordona procesul de fuziune a ELCEN și RADET. Până la iarnă, cele două entități vor fuziona sub Consiliul General, iar bucureștenii nu vor mai avea niciun fel de probleme în alimentarea cu apă caldă și căldură”, a adăugat Nicolescu.

RADET a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din București, începând de marți, ora 22,00. „Măsura a fost dispusă pentru a asigura confortul cetățenilor și condițiile optime de temperatură în locuințe, în următoarea perioadă, în care se anunță scăderea temperaturilor până la zero grade Celsius”, a anunţat RADET.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here