Egipt, destinația în care vacanța ta devine fascinantă

Egipt, destinația în care vacanța ta devine fascinantă

Vara se poate prelungi dacă alegi o destinație mai exotică – asemenea Egiptului, mai ales că nu este mai scumpă decât o vacanță la Mamaia în plin sezon. Hurghada este destinația de care te poți bucura 12 luni pe an, pentru că aici soarele nu încetează să te încălzească la mai puțin de 30 de grade.

Te-ai urcat în avion și după numai 3 ore de zbor ești într-unul dintre cele mai frumoase locuri în care îți poți petrece vacanța. De-a lungul Mării Roșii se întind resorturi all inclusive, unde te poți relaxa pe marginea piscinei sau chiar la plajă, în apa turcoaz.

Pe insula Paradis poți face baie în apele cristaline ale Mării Roșii

Hurghada este locul ideal, deoarece de aici poți pleca în aproape orice colț al Egiptului pentru tot felul de distracții; dar să le luăm pe rând.

Vacanța all inclusive pe care o meriți

O sticlă bere rece de pe care primele picături de lumină ale dimineții se reflectă în roua ce alunecă ușor pe sticla așezată cuminte pe nisip, așa ar trebui să înceapă o vacanță în Hurghada.

Resorturile din Egipt sunt ca niște mici orașele în care găsești aproapte tot ce ai nevoie

Marea ți-a devenit cântec, soarele – cel mai bun prieten și berea rece, hrană pentru un suflet obosit de atâta muncă. E timpul să te lași învăluit de sentimentul de liniște care-ți invadează mintea încă de la primele ore petrecute pe tărâmul zeilor antici.

Galbenul palid al deșertului se pierde într-un tango îmbrățișat cu verdele ierbii din resorturi, așezat sub palmieri înalți ce se lasă legănați de adierile timide ale vântului care gâdilă valurile Mării Roșii în drumul lui spre continent.

În resort ai tot ce îți trebuie: mâncare la discreție, bere și alte băuturi locale de care te poți bucura gratuit până la 12 noaptea, muzică, diferite sporturi și jocuri, și o cameră imensă, de vreo 30 m2, bine dotată.

Fiecare resort din Egipt are câte un aquapark unde micuții se pot juca în voie

În momentul de față, singurul turoperator din România care are cursă charter spre Egipt este Christian Tour, iar dacă ești înscris în programul lor de Senior Voyage poți opține reduceri considerabile pentru această vacanță. Prețurile pentru o astfel de excursie pornesc, în general, de pe la 300 de euro/persoană pentru 7 nopți de cazare. În această ofertă ai incluse biletele de avion, transferul de la aeroport la hotel și înapoi, cazarea la un hotel de 3-5 stele pentru 7 nopți în regim all inclusive.

 

Un atu al Egiptului este faptul că reprezintă o destinație pentru familie, pentru că fiecare resort are atât piscine pentru copii și diferite activități care să-i țină ocupați toată ziua, cât și distracții pentru cei mari.

Ce poți face în Egipt

Dar cum relaxarea nu se traduce la fel pentru toți, vei avea la dispoziție și excursii prin care poți să vizitezi orice dorești în Egipt: piramidele din Cairo, templele din Luxor, mormintele faraonilor din Valea Regilor; poți merge într-un safari între munții Roșii din zona Hurghadei sau chiar să iei cina într-un oraș de beduini.

O femeie beduin care te întâmpină la primul popas din excursia ta spre Valea Regilor

De asemenea poți face scufundări și snorkeling printre coralii multicolori ai Mării Roșii, poți lua submarinul sau te poți odihni sub soarele arzător pe insula Paradis.

Costuri pentru excursiile opționale

Dacă vrei să vizitezi piramidele, acestea se află la o distanță de 500 km de Hurghada, iar călătoria durează o zi și se face cu autocarul. Costă aproximativ 100 de euro bine-meritați: vei vizita piramidele, Muzeul Național de Egiptologie și alte câteva locuri.

Mumia faraonului Tutankhamon

De asemenea, poți merge în Valea Regilor, pentru tot 100 de euro și o zi de excursie. Aici vei vizita mormintele faraonilor Ramses și Tutankhamon și pe cel al primei femei faraon, Hatshepsut. În aceeași excursie vei vedea și Templul de la Karnak și vei avea ocazia să traversezi Nilul și să ajungi la o fabrică de papirus.

Reprezentări din mormântul lui Tutankhamon

Dacă te atrage ideea de a merge într-un safari, acesta te costă în jur de 50 de euro și vei lua, la alegerea ta, un ATV, un buggy sau un quad, cu care să ajungi, după o cursă de aproximativ 20 kilometri, la o așezare de beduini, unde te vei plimba călare pe cămilă și vei descoperi adevărata viață a beduinilor din Egipt.

Ce trebuie să știi despre Egipt

Dacă ai ajuns până aici, ar trebui să știi câteva lucruri despre egipteni și despre obiceiurile lor. În primul rând, tot ce se vinde se negociază, mai ales dacă nu are preț. Așa că, dacă un egiptean îți cere, să spunem, 4 euro pe un set de opt magneți de frigider, este clar că îi poți scoate și la 2 euro. Regula se aplică la absolut orice produs care este de vânzare la micile magazine.

Pentru că internetul de la hoteluri nu este atât de performant cum ne-am obișnuit în România, cum ai coborât din avion și ți-ai luat bagajul, înainte de ieșirea din aeroport, îți poți cumpăra o cartelă pentru internet. Costă numai 8 euro și ai circa 20 GB de internet.

Safari în Egipt este una dintre cele mai captivante activități, plină de adrenalină și ieftină

Pașaportul nu trebuie să părăsească resortul, oriunde ai merge în Egipt. În momentul în care ai ajuns aici, deja ai fost luat în evidență de autoritățile turismului egiptean și de poliție, așa că ești în siguranță. Nimeni nu îți va cere să te identifici pe undeva. Deci, decât să-l pierzi, mai bine lasă-l în cameră.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here