Educație pentru Viață. 3.000 de elevi vor primi mese calde și ajutor la teme pe banii Primăriei Sectorului 1

școală în trei schimburi noul an școlar Ajutor financiar pentru familiile monoparentale

Aproape 3.000 de elevi din Capitală vor beneficia, în noul an școlar, de programul Educaţie pentru Viaţă, după ce Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat proiectul ce include o masă caldă, ajutor pentru realizarea temelor şi un mod interactiv de a petrece timpul liber.

“Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în unanimitate, în şedinţa de astăzi (n.r. – marţi), programul ”Educaţie pentru Viaţă”, destinat elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din ciclul primar şi gimnazial. Beneficiarii Programului Educaţie pentru Viaţă vor fi împărţiţi în două categorii, în funcţie de necesitatea fiecărei unităţi şcolare înscrise în program”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Primăria Sectorului 1.

Costul programului este de 25 de lei pe zi pentru fiecare copil, iar banii sunt locaţi de administraţia locală a Sectorului 1. “În prima categorie, vor fi înscrişi un număr de 2.600 de elevi din 18 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Aceştia vor beneficia după orele de curs de masă caldă, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum şi de asistenţă de specialitate în realizarea temelor pentru acasă. Activitatea se va derula în fiecare zi, de luni până vineri. (…) Costul programului este de 25 de lei/zi/copil şi va fi suportat integral de administraţia locală a Sectorului 1 din bugetul propriu”, se mai arată în sursa citată.

Alţi 370 de elevi din patru şcoli vor beneficia de o masă caldă pe zi. Pentru aceştia, costul programului este de 15 lei/zi pentru fiecare copil. ”Programul Educaţie pentru Viaţă (…) vine în sprijinul elevilor, părinţilor şi dascălilor noştri. Avem şi disponibilitatea şi resursele financiare pentru a le asigura elevilor o masă caldă şi îndrumare din partea unui profesor specializat pentru a-şi face temele încă de la şcoală”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

LĂSAȚI UN MESAJ

*