După Stela Popescu, a murit Cristina Stamate. Mesajul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea

a murit Cristina Stamate

După ce săptămâna trecută s-a stins din viață Stela Popescu, luni dimineață a murit Cristina Stamate, în vârstă de 71 de ani, care era internată la Spitalul Floreasca din Capitală. Actriţa a murit în jurul orei 7,00.

“Dumnezeu a droit ca Stela Popescu să nu pășească singură pe drumul către Rai, ci alături de o altă Doamnă a scenei românești. Rămas bun, cristina Stamate, odihnește-te în pace!”, a scris pe Facebook primarul general Gabriela Firea.

Actriţa Cristina Stamate era internată de joi la Spitalul Floreasca, unde a fost dusă de un echipaj SMURD. Actriţa avea mai multe afecţiuni şi era internată la Secţia de terapie intensivă a unităţii medicale.

Cristina Stamate, actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, avea „vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, aşa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat în sute de spectacole de revistă, a scris o carte şi a fost profesoară de teatru pentru copii.

Potrivit apropiaţilor actriţei, în ultimul an aceasta a fost internată de mai mult ori, în 2015 suferind o intervenţie chirurgicală. La începutul anului 2015, Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis, din cauza unei afecţiuni grave la inimă. Intervenţia a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac.

Actriţa Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, în Bucureşti. Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase şi a avut roluri în producţii precum „Arca lui Nae şi Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolul femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Poftă bună lui Tănase”, „Revista revistelor”, „Te aştept diseară pe Lipscani”, „Ura… şi la gară” şi „Vara nu-i ca iarna”.

Actriţa a jucat şi în „Secretul lui Bachus”, o comedie din 1984, regizată de Geo Saizescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here