După ce a construit un metru de autostradă, Ștefan Mandachi închide o afacere din cauza lipsei de angajați

Ștefan Mandachi închide o afacere

Omul de afaceri sucevean care a devenit celebru prin primul metru de autostradă construit din fonduri proprii Ștefan Mandachi închide o afacere, din cauza crizei de angajați.

Omul de afaceri sucevean a declarat pentru Cetateanul.net că din cauza lipsei de personal este nevoit să închidă un restaurant care funcționează în cadrul hotelului pe care îl deține în Suceava, acesta urmând să fie înlocuit cu o franciză.” Restaurantul se numește Don Stefano și e în cadrul hotelului Mandachi. Acesta va fi înlocuit cu o franciză. Criza de personal din domeniile turismului și serviciilor este cea mai mare din istorie, aș putea spune. Este una fără precedent. Este din ce în ce mai greu să găseșți personal iar dacă te gândeșți să aduci persoane din alte țări este dificil deoarece formalitățile care trebuie îndeplinite durează cel puțin 5 luni “, a declarat pentru cetățeanul.net omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi.

Ștefan Mandachi închide o afacere: “Statul nu te lasă să-ți plăteșți decent un salariat.”

“Am decis să închid un restaurant A la carte’ pentru că NU AM CU CINE SĂ LUCREZ. Capitulez! Refuz să-mi bat joc de mine și să fiu sado-maso continuând în condițiile generate de către Stat (și acceptate tacit de noi, fricoșii).

Trebuie să fii Superman că să inițiezi sau să dezvolți o afacere cu un bazin gol de salariați! Efectiv înotăm într-o piscină fără apă. Nu mai ai cu cine lucra într-un mediu de afaceri neprietenos, toxic, labil, prigonitor, incorect și amenințător.Statul nu te lasă să-ți plăteșți decent un salariat. Îți spune irevocabil și nenegociabil: NU!

Dacă vreau să-mi plătesc cu 5000 lei un angajat (și am mulți cu salarii mult mai mari), voi plăți contribuții și taxe în valoare de 72% raportat la cei 5000 lei (mă raportez la net, nu la brut, unde ar fi 43 procente) !!! #ȘAPTEJDOILASUTĂ! În total pentru un salariu net de 5000 lei, angajatorul plătește 8740 lei”, este mesajul postat pe pagina sa de Facebook de omul de afaceri sucevean.

Ce propune Mandachi

Ștefan Mandachi a găsit și o soluție pentru reducerea fiscalității care este una împovărătoare, atât pentru angajator cât și pentru angajat.

“Și dacă tot sunt tare-n clanță, iată și o soluție:
Statule, dar de ce nu renunți la 30% din cei 72% cu care ne jăcmăneșți la dată și oră fixă în fiecare lună pe 25? De ce ne buzunăreșți, ciorditorule? Renunță la 30% din taxe iar mai apoi ne obligi să-i dăm salariatului că să nu mai plece în Anglia, Germania și Spania! Nu ni-i dai nouă, că deh, noi suntem hoți, dar dă-i salariatului! Pentru că oricum tu HABAR NU AI ce să faci cu ei și-i cheltui după ureche! Ai dovedit că eșți analfabet în a investi banii în economie și în a reține salariații în țară, pentru că suntem primii după Siria la migrație. PRIMII DUPĂ SIRIA, nebunule!Sau ar mai fi o a două soluție, de rezervă… Imaginează-ți Statule, cum ar fi dacă mai multe milioane că mine, nu ți-am mai plăți taxele (că nu avem de unde, să zicem). Așa… preventiv. Vreo 3 luni… Nu ne-ai mai întoarce curu’!”, a scris Ștefan Mandachi pe pagina sa de facebook.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ