DSP Timiş, detalii despre un pacient cu variola maimuţei: A avut loc Parada Pride!

Pacientul din judeţul Timiş, care a fost diagnosticat cu variola maimuţei are 32 de ani şi se află în izolare la domiciliu, iar starea lui este staţionară.

A fost stabilit şi un contact al acestuia care se află, de asemenea, izolat la domiciliu.

CITEŞTE ŞI: Al cincilea caz de variola maimuței, depistat în România

„Pacientul din Timiş în vârstă de 32 de ani diagonisticat cu variola maimuţei se află în izolare la domiciliu, starea lui fiind staţionară. Acesta a avut istoric de călătorie”, transmite DSP Timiş.

Ancheta epidemiologică

În urma anchetei epidemiologice a fost depistat şi un contact care a fost informat despre necesitatea izolării la domiciliu.

„În urma efectuării anchetei epidemiologice a fost stabilit un contact apropiat, care a fost informat despre necesitatea izolării la domiciliu, urmând a fi monitorizat, împreună cu pacientul prin medicul de familie”, mai transmite DSP Timiş. Trei noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate în România, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, care a precizat că este vorba despre bărbaţi din Bucureşti şi din judeţul Timiş. Până în prezent, în România au fost diagnosticate cu variola maimuţei 14 persoane. Nu au existat decese.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here